ÓRIÁS KAKAÓS - FAHÉJAS CSIGA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.08.31.
  • 7

Hozzávalók:40 dkg Nutri free mix per pane1 cs porélesztő2 ek édesítő (1:4)1,2 dl rizstejszín10 dkg margarin10 gr Orgran tojáspótló
+ 7-8 ek vízzel elkeverve1,25 dkg vízkb 1 ek útifűmaghéj+ kakaópor - fahéj - rizstejszín keveréke+ rizstejes olaj a kenéshez+ rizslisztElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a rizstejszínt, eldolgozzuk, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Végül hozzáadjuk a vizet, alaposan kidolgozzuk , majd egy órát kelesztjük. Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk. Megkenjük a kakaós - fahéjas masszával, majd kb 2,5 ujjnyi vastagra vágjuk. Feltekerjük először az egyik csíkot, majd rátesszük a következő csíkra és rátekerjük, ezt egész addig amíg el nem fogy. (Én jó sok tölteléket tettem bele, így eléggé csúszkált a "csiga" :D ). Majd egy sütőpapírral kibélelt 18 cm tortaformába tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percet, majd kivesszük a formából, lekenjük a rizstejes olajjal és kb 20-25 percet sütjük még .(sütő függő!)