BRIÓS - ABY (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.08.03.
  • 4

Hozzávalók (4 db )30 dkg Aby kenyérliszt1 ek édesítő (1:4)2 db tojássárgája10 gr útifűmaghéj5 gr porélesztő3 dkg puha margarin2,5 dl rizstej+ meleg rizstej édesítővel elkeverve – sütés utáni kenéshez+ 1 db tojás a kenéshez+ rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Majd hozzáadjuk a tojássárgájákat és a margarin, elmorzsoljuk benne. Majd hozzáadjuk a kézmeleg rizstejet és jó alaposan összedolgozzuk. Majd hagyjuk egy órát kelni.
Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, négy részre osztjuk. Mind a négy részt kisodorjuk és feltekerjük oldalról haladva. Sütőpapíros tepsire tesszük és felvert tojással lekenjük. 180 fokra elmelegítjük a sütőt, majd kb 20 perc alatt megsütjük. Még forrón lekenjük az édesítős rizstejjel (ez ad neki szép „csillogást” is ).