ALMÁS KENYÉRSÜTI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.05.30.
  • 9

Hozzávalók:15 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt4 db tojás1,5 ek édesítő (1:4)2 ek útifűmaghéj0,75 dl rizstej5 gr sütőpor+ 3 db alma reszelve (fűszerezzük mézeskalács fűszerkeverékkel – Lucullus márka)Elkészítés:Egy tálba tesszük a tojásokat, majd kikeverjük az édesítővel.
Hozzáadjuk a rizstejet, elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet apránként – folyamatosan keverjük – , majd hozzáadjuk a sütőport és útifűmaghéjat is, jó alaposan kikeverjük (használhatunk kézi keverőt is!).Egy szilikon kenyérformába öntjük a tésztát, majd a tetejére tesszük az almát egyenletesen.180 fokra előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt megsütjük.