PIROG (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.04.03.
  • 1

Hozzávalók:Tészta:30 dkg Nutri free mix per pane1 kk só5 gr porélesztő4 dkg margarin5 gr útifűmaghéj2,8 dl vízTöltelék:1 kisebb hagymasófehérborspirospaprika15 dkg darált hús1 dkg Nutri free mix per pane1 dl rizstejolaj+ 1 db tojás a kenéshez+ reszelt növényi sajt a szóráshoz+ rizslisztElkészítés:A tészta hozzávalóit jó alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük.Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. Olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sózzuk, fűszerezzük, megpirítjuk. Majd a rizstejben kikeverjük a lisztet, ezt hozzáadjuk, majd félig lefedve hagyjuk főni,Ha a tészta megkelt, akkor rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd 6 kockára vágjuk.Megtöltjük a töltelékkel, majd háromszögre hajtjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük tojással,megszórjuk növényi sajttal.180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.