KEVERT MANDULÁS - KAKAÓS KUGLÓF (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.04.04.
  • 9

Hozzávalók:2 db tojás2 ek édesítő (1:4)0,5 dl víz5 gr sütőpor12 dkg Mester süteményliszt0,5 dl olaj1 ek Mester kakaópor+ Mester diabetikus étbevonó+ Mester szeletelt mandulaElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd a hab felét hozzákeverjük. Beleszitáljuk a lisztet és sütőport, kikeverjük. majd hozzáadjuk a hab maradékot és óvatosan forgatva elkeverjük. A massza egyik felét egy kiolajozott kuglóf formába tesszük. A maradékba belekeverjük a kakaóport és kb 1 marék szeletelt mandulát, majd beleöntjük a formába, villával kissé "elhúzzuk" a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.Csokival és mandulával díszítjük.