BARACKOS LEVÉL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.04.21.
  • 8

Hozzávalók (8-10 db)40 dkg Mester házi kenyérliszt1 ek édesítő (1:4)2 db tojássárgája8 dkg margarin2 kk útifűmaghéjfél csomag sütőpor2 dl rizstejszín1,5 dl víz+ baracklekvár+ rizsliszt a nyújtáshoz+ 1 db tojássárgája 1,5 ek rizstejszínnel kikeverveElkészítés:Egy tálba tesszük a száraz alapanyagokat, elkeverjük,
majd a nedves alapanyagokat (tojássárgája, margarin - puha - ,rizstejszín, víz ) kikeverjük, majd beletesszük a száraz anyagokhoz és jó alaposan összegyúrjuk, dolgozzuk. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. Közepére lekvárt teszünk, majd összehajtjuk. Lekenjük a tojássárgájás keverékkel, majd 180 fokos sütőben kb 20-24 perc alatt megsütjük.