"SAJTOS" MESTER VEKNI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.03.23.
  • 7

Hozzávalók:50 dkg Mester házi kenyérliszt1,5 ek burgonyapehely1,5 ek kölesliszt0,5 ek hajdina liszt1 cs porélesztősókb 4,8 - 5 dl víz2 ek olaj+ olaj a kenéshez+ reszelt növényi sajtElkészítés:A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és alaposan eldolgozzuk.Majd beledolgozzuk az olajat is.Két részre osztjuk, vekniket formázunk belőle, lekenjük olajjal, bevagdossuk és megszórjuk reszelt növényi sajttal.40 fokos sütőben kelesztjük 30 percet, majd 180 emeljük a sütő hőfokát és még kb 20-25 percig sütjük.