SAJTOS HAJTOGATOTT KIFLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,HOZZÁADOTT CUKORMENTES,SZÓJAMENTES)

  • 2017.03.25.
  • 1

Hozzávalók:35 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt1 tk só6 gr porélesztő4 dkg margarin (puha)kb 2,5 – 2,7 dl rizstej+ olvasztott margarin a kenéshez+ növényi sajt a szóráshoz (bele illetve a tetejére is)+ rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:Az alapanyagokat egy tálba tesszük ( közben keverjük el őket), majd jó alaposan kidolgozzuk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk egy órát kelni. Ha letelt az idő, rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd összehajtjuk – és ezt ismételjük meg háromszor!. Majd téglalap alakra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk a reszelt növényi sajttal, majd felvágjuk háromszög alakra (5-6 db jön ki mérettől függően!). A szélesebb részénél kezdve
feltekerjük, formázzuk. Olvasztott margarinnal megkenjük
tetejét és megszórjuk sajttal. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, maj 180 fokra elmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.