VÖRÖS BÁRSONY TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.01.28.
  • 3

Hozzávalók:25 dkg Mester süteményliszt8 gr Mester kakaópor2 ek édesítő (1:4)1 cs sütőpor10 dkg margarin - olvasztva4 db tojás1 dl laktózmentes tejszín.Krém:2,5 dl laktózmentes tejszín40 dkg Mascarpone - laktózmentesízlés szerint édesítő2 ek vanília aroma1 cs zselatinfixElkészítés:A tojásokat kettéválasztjukA fehérjéből kemény habot verünk.A száraz anyagokat egy tálba tesszük , elkeverjük.A tojássárgáját, tejszínt, margarint egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez.Alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjehabot, óvatosan összeforgatjuk, majd egy kapcsos tortaformába tesszük (nekem kb 24 cm volt, de ha magasabb tortát szeretnénk, akkor kisebb formába kell tenni.)180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük, vagy turmixba tesszük és avval simára dolgozzuk.A megsült, kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.Pár órára a hűtőbe tesszük pihenni.