GYÜMÖLCSHABOS TORTA (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES)

  • 2016.04.03.
  • 3

Ismét eljött egy szülinap, így megint készült torta.. Olikám, az unokaöcsém 13 éves lett. Ő a gyümölcsös süteményeket részesíti előnyben, így természetesen olyan készült neki.Ismét a Meggle Decort használtam, mint februárban Anna tortájához, hisz bevállt alapanyag már nálunk :DHozzávalók:Piskóta:9 db tojás (s)9 ek mester süteményliszt2 ek édesítő (1:5)1 cs sütőpor1 ek cukrozatlan kakaóporKrém:kb 20 dkg vegyes gyümölcs (nekem fagyasztott volt)3 dl Meggle decor növényi tejszínhab0,5 tasak zselatinfix1 kk reszelt citromhéjízlés szerint édesítő ( meggle decor édesített, ezért!!)1 cs vaníliás pudingpor (haas)3 kisk zselatin1 dl vízElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot (kakaóporon kívül.)Majd kettészedjük a piskótamasszát 2/3 - 1/3 részre, és a nagyobb mennyiségűbe bele keverjük a kakaóport.Majd mind a kettőből lapot sütünk 18 as tortaformába. (kb 20 perc alatt a kakaós, 10-12 perc a sima)Közben elkészítjük a krémet.A gyümölcsöket kiolvasztjuk, majd botmixerrel pépesítjük.A vízben elkeverjük a vanília pudingot, zselatint, édesítőt, és a gyümölcspürét, majd lassú tűzön sűrűre főzzük.A tejszínhabot a zselatinfix segítségével kemény habbá verjük.Ha meghűlt a gyümölcsös krém, akkor a tejszín kb 95 % val kikeverjük, majd ezzel megtöltjük a tortát (egy kicsit hagyjunk belőle)Majd hűtőbe tesszük egy éjjelre.Másnap a maradék habbal bevonjuk,Majd a maradék gyümölcsös habbal pedig díszítjük .