Eton Mess málnával

  • 2014.08.05.
  • 7

Ma reggel amikor felébredtem ezt a desszertet láttam lelki szemeim előtt. Először habcsókokat kellett sütnöm, amíg ablakot pucoltam az egész tepsi szénné égett. A második adag tűrhető lett, nem tökéletes hófehér, de a krémbe megfelelő.Hozzávalók 4 adaghoz:25 dkg mascarpone2 dl tejszín6 db habkarika5 dkg porcukormálnaElkészítés:Felverem a behűtött tejszínt kissé a porcukorral, majd a mascarponéval tovább habosítom teljesen simára. A kész krémbe belekeverem az összetört habcsókokat.
Rétegzés:
alulra pár szem málna, krém, középre málna, újabb adag krém és a tetejére málna, meghintve habcsók morzsával.
Közvetlenül tálalás előtt állítsuk össze a krémet, mert akkor marad ropogós a habcsók.