Ciabatta

  • 2014.08.18.
  • 3

Kedvenc kenyérféleségem a ciabatta. Régebben is sütöttem, nem túl gyakran, pedig nem nagy munkát igényel. Inkább a várakozás sok, amíg kelesztjük.Amikor elkészül, csak vajjal eszem. Nem rontom el az ízét semmivel. Ha lesz aszalt paradicsomom, azzal is kipróbálom.Hozzávalók:7,5 dl liszt3,5 dl víz1 dkg élesztő1,5 teáskanál sóElkészítés:A lisztet, sót, élesztőt elkeverjük a vízzel és sima tésztává dagasztjuk. Lágy ragacsos alapot kapunk, de ez a jó.Egy tálat vékonyan beolajozunk, majd belehelyezzük a tésztát.
12 órát kelni hagyjuk. ( Én este készítettem be és reggel sütöttem.)Nem baj, ha nem néz ki biztatóan, kenyér lesz belőle.Egy liszttel ( az olaszok kukoricaliszttel hintik) meghintett gyúrólapra borítjuk, négyzetre formázzuk, összehajtjuk és egy hosszúkás négyzetet kapunk. Ezt kétfelé vesszük és hengeresre alakítjuk. Kettőt csavarunk rajta a végeinél ellenkező irányba. De ha nem csavarunk az se baj. 30 percig pihentetjük.200 fokon 25-30 alatt kész. A ciabattánk lukacsos, laza szerkezetű lesz. Csinálhatunk kisebb darabokat, kiváló szendvicsalap.

Címkék

Kenyerek