Fűszeres almás szelet karamell szósszal

  • 2013.03.24.
  • 1

Nagyon szeretem lapozgatni a Good Food magazinokat. Mindegyik megvan, a hétvégén egy levest és ezt a különleges sütit csináltam meg a magazin receptjei közül. Ez a süti isteni, tényleg állíthatom. Langyosan a legjobb.Hozzávalók:20 dkg datolya2 dl tej25 dkg liszt2 tk sütőpor1 vaníliás cukor1 evőkanál mézeskalács fűszer20 dkg barna cukor25 dkg ráma
4 tojás
karamellhez:2 dl tejszín10 dkg cukor1 evőkanál rámaElkészítés:
A datolyát apróra vágjuk és 2 dl tejben felforraljuk. Kihűtjük, majd pépesre turmixoljuk. Ebbe beletesszük a lágy rámát, a cukrot a sütőporos lisztet, vaníliás cukrot, mézeskalács fűszert és 4 egész tojást és kézi mixerrel eldolgoizzuk. Egy 20X30-as tepsibe simítjuk, amit kibélelünk sütőpapírral. A tetejét szeletelt almával kirakjuk és 180 fokon 50-55 perc alatt megsütjük.
A szószhoz a cukrot karamellizáljuk sötétre , majd felöntjük tejszínnel és sűrűre főzzük. Végül egy kanál rámát elkeverünk benne.

Címkék

Sütemények