Krémes piramis

  • 2013.02.14.
  • 7

Szereztem egy piramisformát. Hú de szerettem ezt a sütit a falusi lagzikban. Sosem tudtam hogy készül. Láttam méhkas formát is, na majd legközelebb.Nerm egyszerű keksz piramis készült, hanem a belsejében ott egy csöppnyi meglepetés vaníliakrém formájában.Hozzávalók:50 dkg darált keksz20 dkg ráma
15 dkg porcukor15 dkg darált dió3 evőkanál kakaórum ízlés szerintfeketekávé annyi, hogy jól formázható masszát kapjunk. ( kb 1,5 dl)Krém:15 dkg ráma10 dkg porcukor 1 vaníliás pudingpor ( főzős)3 dl tejElkészítés.Először elkészítjük a krémet, hogy hűlni tudjon. 3 dl tejben sűrűre főzünk 1 vaníliás pudingot, majd ha kihűlt simára keverjük a rámával kikevert porcukorral.A kekszet, diót, cukrot, kakaót, olvasztott rámát és kávét összegyúrjuk, mintha csak keksztekercset csinálnánk. A piramis formát kikenjük olajjal vékonyan ( csak egyszer kell ) meghintjük kókuszreszelékkel és belenyomjuk a masszaát, hogy háromnegyedig legyen. Akkor a formához tartozó kis célszerszámmal ( kúp) üreget fúrunk bele, amit megtöltünk egy kis kanál krémmel. Ezután a kekszmasszával befedjük, a formából kivesszük.Ennyi a macera vele. 20 db piramis lesz belőle.