Mandarinos máktorta

  • 2012.10.14.
  • 1

Minap vásároltam egy hálónyi mandarint. Amikor hazajöttem vettem csak észre, hogy olyan sápadt, seszínű. A boltban a megvilágítás kissé becsapós. Gergő még meg is kérdezte, mi ez, mondom ejnye kisfiam azért illene felismerni. Aztán a párom simán lecitromozta, mondjuk kellően savanyú volt. A jelszó nálunk: semmit nem dobunk ki. Majd jó lesz valamire. Hát jó is lett, mivel eszembe jutott egy Nigella recept. Ebből csak a mandarin került az én tortámba. Este elkészült, reggel még kicicomáztam.Hozzávalók:5 mandarin20 dkg cukor10 dkg darált mák15 dkg liszt6 tojás1 kávéskanál sütőpor1 tojásfehérje, 10 dkg porcukor a mázhoz.
Elkészítés:A mandarinokat megfőzzük fedő alatt. Jó másfél óra alatt teljesen puhára főnek. Akkor kiszedjük a magját és szőröstül-bőröstül leturmixoljuk pépessé.A tojásokat felverjük a cukorral és hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált mákot és a pépes mandarint. A masszát egy 28 cm-es tortaformába öntjük és 30 perc alatt megsütjük 180 fokon. Érdemes sütőpapírral bélelni az alját.A mázhoz 1 tojásfehérjét keményre verünk 10 dkg porcukorral és pár csepp citromlével. Ezt kenjük a torta tetejére. Ízlés szerint dekoráljuk.

Címkék

Torta Mák