Málnás pavlova

  • 2012.09.02.
  • 9

Az idén még nem volt pavlova. Hát nem a legolcsóbb málnát fogtam ki hozzá. Igaz, már szezonja sincs nagyon. Viszont a decemberben vásárolt légkeveréses sütőmben most készült először habcsóktorta. Elmondhatom, hogy csodásan sikerült, kivül ropogós réteg, belül olvadó mennyország. Eltüntették 2 evésre.Hozzávalók:5 tojás fehérje25 dkg porcukor1 evőkanál étkezési keményítő1 evőkanál 10 %-os ecet5 dl tejszín + 5 dkg porcukorElkészítés:A fehérjét a porcukorral nagyon kemény habbá verjük, amikor már jó, hozzákeverjük a keményítőt és az ecetet, de csak lazán, fakanállal, hogy ne törjük össze a habot. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kört formázva ráhalmozzuk a habot. Alakíthatjuk úgy, hogy a közepe mélyebben legyen a tölteléknek. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, majd betesszük, rögtön 100 fokra állítjuk és légkeverésen kb 70 percig szárítjuk. Ha nincs kégkeverés, akkor 120 fokra lehet tenni. A sütőben hagyjuk kihűlni.A töltelékhez felverjük a hideg tejszínt a porcukorral és
ráhalmozzuk a habcsók alapra. Bármilyen gyümölcs illik hozzá.