Peach Melba kehely, évforduló és habverő

  • 2012.08.02.
  • 6

Hogy mi köze van a kehelynek az évfordulóhoz az könnyen kitalálható. De miként lép a képbe a habverő hát ez itt a rejtély. Ma ünnepeltük a 26. házassági évfordulónkat és az ünnepi vacsora lezárása volt a Peach Melba kehely eperszósszal. Miközben a tejszínhabot készítettem elmerengtem, hogy milyen jól bírja ez a habverő, éppen 26 éve kaptuk nászajándék gyanánt. Orosz típusú, sógornőm még ugratott is, hogy nem fogja ez sokáig bírni. Igaz ami igaz, ma valahogy alig akarta felverni a habot, de csak sikerült. Vacsora után aztán egy pukkanás, füst, irdatlan szag és ennyi. Végetért egy csodás habverő karrierje. Hálás vagyok, hogy eddig bírta. Remélem ez semmi rosszat nem jelent.
Pont ma.Hozzávalók:4 tojás sárgája4 dkg liszt4 dl tej1 vanília
néhány piskóta tallér3 nektarin20 dkg eper vagy málna3 dl tejszínElkészítés:4 tojás sárgáját 4 dkg liszttel és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük. Az epret vagy málnát kevés cukorral pürésítjük.Elkészítjük a kelyheket. Alulra piskóta apróra vágott nektarinnal, rá 2 kanál eperszósz, 2 ujjnyi vaníliakrém majd tejszínhab.Ennyi az egész és nagyon fincsi.

A jó öreg habverő kímúlt.:((( Pedig milyen szép még most is.
A csokor amit a párom
hozott.