Kókuszjoghurtos" krémsajt"

  • 2018.01.23.
  • 0

Kókuszjoghurtos" krémsajt"érdemes elkészíteni,finom reggelit varázsolhatunk az asztalra,
paleo kenyérrel kínálva.A gépeket, alapanyagokat,recepteket
itt találjátok:
www.vegital.bolt.hu


Nem akarom leírni a receptet itt megtaláljátok:
növényi tej elkészítése
itt
a joghurt elkészítése
itt,csak annyit változtattam,hogy 8dl kókusztejből készült a joghurt.a kókuszjoghurt krémsajt elkészítése:csupán annyi a dolgunk,hogy az elkészült joghurtunkat,párórára hűtve egy kancsóra/
tálra

Vegital textil szűrőt
rakunk,beleöntjük a
joghurtot, kinyomkodjuk,jól megtekerjük és fakanál segítségével az edényre helyezzük lógni)
majd min.1 éjszakára ,de még jobb ha 24 órára a hűtőbe rakjuk,hogy a felesleges folyadék lecsepegjen.A szűrőbe
maradó
krémsajtot óvatosan szedjük le késsel/kanállal

a szűrőről.A végeredmény egy
kissé savanykás ízű joghurtos krémsajt,melyet ízlés szerint sózzuk,majd,
hozzáadunk 30 ml olvasztott kókuszolajat,1 teáskanál extra szűz
olíva
olajat, jól összekeverjük,melyet ízlés szerint ízesíthetjük (snidlinggel,szárított paradicsommal,borssal ,chili pehellyel stb ) ki mit szeret.Tipp: a kókuszzsír/ghee növelésével lehet szabályozni a krémességet és a szilárdságát, érdemes játszani vele és így mindenki a saját ízlése szerint tudja elkészíteni.
A facebookon is követhettek,
itt
tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on