Sertésszűz baconbe tekerve sárgabarackos mázzal

  • 2017.10.21.
  • 6

Sertésszűz baconbe tekerve sárgabarackos mázzalMai ebédünk Smart Chéfben készült isteni finom
Hozzávalók: 2 főreelkészítési idő: 45 perc1 db
szűzpecsenye8 db bacon szalonna csíksóborsfokhagymaporMáz:3 evőkanál baracklekvár1 evőkanál dijoni mustár
1 teáskanál házi chililekvárKöret:2 db fehér húsú batáta1 maréknyi kockázott bacon2 teáskanál aszalvány( paprika,gomba,paradicsom, stb)Elkészítése:a húst a fűszerekkel bedörzsöljük,majd a bacon szeleteket sorjába rakjuk ráhelyezzük a fűszerezett húst feltekerjük.A pirítás/barnító programot elindítjuk,ha lejárt a húst megfordítjuk és a programot újra indítjuk.A máz hozzávalóit összekeverjük és a pirult hústekercsre öntjük és tovább pírijuk a barnító programmal ,félidőben a tekercset megfordítjuk. Ha kész tálba rakjuk,lefedjük(pihentetjük) amíg a köret elkészül. A batátát megtisztítjuk vékony karikára vágjuk.az edénybe rakjuk annyi vizet öntünk rá,hogy éppen ellepje.Bekapcsoljuk a gőzölés programot kb: 15 perc múlva leszűrjük.A maréknyi bacont az edénybe rakjuk elindítjuk a pirítás/barnítás programot 1-2 percig pírijuk majd a leszűrt batátát ráöntjük. lepirítjuk.A félrerakott szűzérmét visszarakjuk a batáta mellé ráöntjük a mártást is a húsra.Melegen tálaljuk.A szűzérme pont úgy sült hogy a belseje egy picit rózsaszín,nagyon,nagyon finom szaftos.És a legjobb hogy a főzés után egy papírtörlővel tisztára töröljük az edényt csak a tányérokat kell elmosni és az edény külsejét mert elbénáztam és a batáta valahogyan oda került.A facebookon is követhettek,
itt
tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt
tudtok csatlakozni hozzám.