Körte chutney aszalt áfonyával Vegital Glass Scarlet géppel

  • 2017.09.15.
  • 2

Körte chutney aszalt áfonyával Vegital Glass Scarlet géppelSült hús mellé fantasztikus! Édes is, csípős is, fergeteges ízkavalkád egyetlen kis üvegben!
Én a frissen főzöttet választottam, mivel télen is lehet körtét és almát kapni.
Ne hagyd ki, mert nem tudod, mit veszíthetsz!

További
receptek, információk érhetők el:
www.vegital.hu,Hozzávalók:
2 kisüveg4 körte2 db alma1 fej lilahagyma
1 fej salottahagyma
1 maréknyi aszalt áfonya1 maréknyi aranymazsola1 db fahéjrúd
4-5 dkg gyömbér
1 chili paprika
1 kávéskanál gyömbér130 ml fehérborecet
1 kiskanálnyi méz2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál Gál glicin ízlés szerint
kevés só1 mokkáskanál pektin
Elkészítése:A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk; a körtét és az almát meghámozzuk a magházat eltávolítjuk és centis kockára vágjuk.Majd a tartályba rakjuk,hozzáadjuk az áfonyát,a mazsolát és a finomra vágott chili paprikát,az egész fahéjrúddal,a fehérborecettel, majd rárakjuk a
darálásmentes főzőfejet, kiválasztjuk a csúszka segítségével a low (alacsony) hőfokot, és ezen főzzük 25 percig.Végül hozzáadjuk a mézet, a balzsam ecetet és a kevés vízben feloldott pektint, majd összekeverjük és még 10 percig főzzük,amíg besűrűsödik.
A kész chutnyt tiszta üvegekbe rakjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.A chutney-t ugyan úgy tartósíthatjuk, mint bármilyen lekvárt, száraz dunsztba tesszük és hagyjuk benne .A facebookon is követhettek,
itt
tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on