Sárgarépás-spenótos-zöldhagymás -röszti -snidlinges mártogatóssal

  • 2017.07.03.
  • 2

Sárgarépás-spenótos-zöldhagymás -röszti -snidlinges mártogatóssalEz az egyszerű röszti
szaftos sült csirkecombfilével , snidlinges-kápia- paprikás mártogatóssal abbahagyhatatlan .Hozzávalók:6 db-hozelkészítési idő: 45 perc2-3 db
"M"tojásízlés szerint só,bors3-4
evőkanál manióka
liszt szükség szerint2-3 db nagyobb sárgarépa
reszelve1 csomag újhagyma szára aprítva1 maréknyi friss spenót aprítvakevés kacsazsír
a sütéshezkacsazsír a sütéshezMártogatós:1 dl Totu krém extrasnidling apróra vágva3-4
száll metélőpetrezselyem aprítva1/4
kápia paprika apróra vágvasóborspárcsepp citromléElkészítése:A mártogatóshoz a Totu krém extrát a citrommal.a sóval, a borssal
és az aprított zöld fűszerekkel
összeforgatjuk, hűtőbe rakjuk felhasználásig.A megtisztított spenótot,hagymaszárat

jól megmossuk,csíkokra metéljük. Simára keverjük a tojásokat a sóval,borssal,majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát,az aprított
spenótot
és a hagymaszárát.Serpenyőben kevés kacsazsírt hevítünk. (A zsiradék ne legyen túl forró, inkább lassabban süljön, hogy a közepe ne maradjon nyers.)
A zsírba 3 evőkanálnyi masszát rakunk,lelapítjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.A snidlinges kápia paprikás mártogatóssal és sült csirkecombfilével tálaljuk.