PaleoLét cukkinis csokis málnahabos piskóta

  • 2017.06.13.
  • 6

PaleoLét cukkinis csokis málnahabos piskóta
Egy kicsit elbénáztam,mert a fagyi a pulton maradt és így született meg a piskóta a recept ittHozzávalók a tortához: 22 cm formához
6 ek. PaleoLét lisztvarázs
6 L db tojás
csipet só
2.5 dkg holland kakaó6- 8 dkg porított eritrit ízlés szerint
1 vanília kikapart magja1 tk. palo sütőpor
6 ek. meleg víz
1 kisebb cukkini reszelve
enyhén kinyomkodvaMálnahab hozzávalói:joghurtos málnafagyi recept itt6 evőkanál kókuszolaj1 csapott evőkanál zselatin0.5 dl vízElkészítéseBemelegítjük a sütőt 160 fokra egy 22 cm
átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleljük
A lisztet
a sütőporral,a kakaóporral egy tálba szitáljuk.
Robotgéppel 5-6 perc alatt alaposan fölhabosítjuk a tojásokat és az eritritet.
A tojáshabba fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztkeveréket,a reszelt kinyomkodott cukkinit
majd beleöntjük az előkészített tortaformába. simítjuk.Előmelegített sütőben 160 fokon és kb. 50-60 percig sütjük (tűpróba) ha megsült rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük,a sütőpapírt eltávolítjuk.Ezalatt elkészítjük a málnahabot. A kiolvadt joghurtos málnafagyit egy keverőtálba rakjuk, elkeverjük.
A zselatinport beleszórjuk egy kis lábasba, ráöntünk néhány evőkanál hideg vizet. Takarék lángon addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik a vízben.
A zselatinos folyadékot a málnás-joghurtos fagyihoz
öntjük, és alaposan összeforgatjuk.A piskótát két lapra vágjuk,a joghurtos málnahab 2/3 részét rákanalazzuk a piskótára elkenjük,majd rárakjuk a másik lapot és a maradék krémet rásimítjuk,hűtőbe rakjuk,hogy a krém megdermedjen.Tetszőlegesen díszítjük
málnával.