Kókuszjoghurt Vegital fermentáló géppel

  • 2017.05.14.
  • 8

Kókuszjoghurt Vegital fermentáló géppelBármilyen idény gyümölccsel, fagyasztott gyümölccsel,gyümölcs velővel,vagy csak natúr joghurtnak isteni finom.
A gépeket, alapanyagokat,recepteket
itt találjátok:
www.vegital.bolt.hu
Hozzávalók: 1 l1 l. kókusztej

1 evőkanál méz10 ml pektin5 ml xantán10 ml zselatin1 tk.Gál glicin1/3
YoBiotic Mild probiotikus joghurt kapszula
2 csapott
evőkanál Gál kollagén(opcionális)citromlé ízlés szerintElkészítése:Először a kókusztejet készítjük el,recept
itt
, majd
leszűrjük,
visszahűtjük
42 fokra ,1 liter tejhez ,
hozzáadjuk a mézet,a xantánt, a pektint a zselatint,botmixerrel krémes állagúra dolgozzuk,hozzáadjuk az oltóanyagot,melyet kevés vízben jól elkeverjük és hozzáöntjük a tejszínhez.
A

fermentáló
tartályába
öntjük,kiválasztjuk a Joghurt készítő programot (12 órára állítjuk)a végén hozzáadjuk a kollagént 1 evőkanálnyi joghurttal jól
kikeverjük,hozzáöntjük a többi joghurthoz citromlével ízesítjük ízlés szerint.
Csomómentesre keverjük
csatos üvegbe kanalazzuk hűtőben tároljuk fogyasztásig,tovább sűrűsödik a tárolás alatt.
ha hígnak találjuk 10 ml konjac liszttel sűríthetjük.

A facebookon is követhettek,