PaleoLét töltött mézes puszedli

  • 2016.12.14.
  • 4

PaleoLét töltött mézes puszedliaz unokáim szeretik a töltött puszedlit,eredeti recept
itt
aszalt fügével töltöttem meg, bármilyen aszalt gyümölccsel finom
Hozzávalók:
20 db60 g méz60 g
ghee/kókuszolaj30 g darált eitrit ízlés szerint1 tk. szódabikarbóna2 db tojássárgája100 ml frissen facsart narancslé2 tk. mézeskalács fűszerkeverék(opcionális)250 g
PaleoLét lisztvarázs20 g bambuszrostdíszítéshez+töltelékaszalt füge /szilva,barack ízlés szerint10 dkg paleo étcsokoládédurvára vágott pisztáciaElkészítése:A gheet,a porcukrot,mézet,tojásokat és a narancslét késes aprítóban kihabosítjuk.Egy tálba szitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a rostot.Majd ráöntjük a tojásos keveréket fakanállal összekeverjük majd összegyúrjuk.Szobahőmérsékleten kb: 15-20 percet pihentetjük,evőkanálnyi darabokat veszünk ki a masszából, golyót formázunk belőle,és a

golyók közepébe mélyedést készítünk, ide rakjuk a félbe vágott
fügét majd jól körbezárjuk a tésztával,újra golyót formázunk és kézzel lelapítjuk a tésztát.Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.tűpróba. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk ,a kihűlt puszedlit villa segítségével a csokiba mártjuk és sütőpapírra rakjuk,megszórjuk a durvára vágott pisztáciával.A hozzávalókat és egyéb paleo alapanyagokat keresd gyártói és kedvezményes áron webshopunkban:
www.paleolet.huMég több receptet találtok itt: