Marhapofa pörkölt PaleoLét friss házi spagettivel

  • 2016.11.05.
  • 0

Marhapofa pörkölt PaleoLét friss házi spagettivelHozzávalók:4 főre10 dkg füstölt szalonna
5 dkg mangalica zsír2 nagy fej hagyma3 gerezd fokhagyma2 ek őrölt pirospaprika1.3 kg marhapofa1 kápia paprika1 paradicsom1 kk köménysó, bors ízlés szerint
Köret:
PaleoLét friss házi spagetti

recept ittElkészítése:A húst az inaktól,a hártyától megtisztítjuk,nagy kockára vágjuk.A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd a lábosban kevés zsíron kiolvasztjuk a zsírját. Rádobtuk a hagymát, üvegesre fonnyasztottuk, majd félre húzzuk
a tűzről, és beleszórjuk a piros paprikát. Kevés vizet
öntünk rá,
a felszeletelt paprikát, és a paradicsomot, beledobjuk.Kicsit sózzuk,borsozzuk,majd hozzáadjuk a kömény, és az összezúzott fokhagymát,fokhagymát,párpercig pirítjuk és hozzáadjuk a kockára vágott húst a hús fehéredéséig pirítjuk öntünk rá egy kevés vizet.
3-4 óra alatt lassú tűzön puhára főzzük a húst. Ha kezd elfőni róla a víz
, ráöntünk 1 t.Tálalhatjuk nokedlivel,spagettivel vagy friss paleo kenyérrel.A hozzávalókat és egyéb paleo alapanyagokat keresd gyártói és kedvezményes áron webshopunkban:
www.paleolet.huMég több receptet találtok itt: