Házi mangó fagylalt cukor nélkül

  • 2017.07.16.
  • 1

Hűsítő finomság mindössze három alapanyagból, pofon egyszerűen!

Igazán érett mangót ritkán sikerül kifognom. Most mégis sikerült, két csodásan illatos és puha mangóhoz jutottam hozzá.
A melegre való tekintettel fagylaltként végezte ez az egzotikus gyümölcs földi pályafutását.

Hozzávalók:
0,5 l natúr görög joghurt,
2 db érett mangó
citromlé (fél citrom frissen facsart leve).
A mangót felkockázzuk. Ezt úgy a legcélszerűbb végrehajtani, hogy a gyümölcsöt a magjánál két oldalról levágjuk, majd késsel bevagdossuk a húsát. Kifordítjuk a héját és levágjuk róla a gyümölcshúst.

Késes aprítóba tesszük. Párat pörgetünk rajta, majd belekerül a joghurt és a citromlé.

Porcelántálba tesszük és 4 órán át fagyasztjuk. Óránként egyszer villával alaposan átkeverjük.
Ha nincs otthon tálaláskor fagylaltos kanalunk, a karalábévájó is kiválóan megteszi!

Jó nyalakodást hozzá!
Tipp: ha kevésbé érett a mangó, két evőkanál mézzel oldjuk meg a helyzetet.
Jól illik hozzá a mandula és a zöld kardamom, bátran ízesíthetjük vele.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik