Nápolyi húsgombóc

  • 2017.04.25.
  • 8

Egy újabb gyöngyszem az olasz ételek imádóinak!
Aki szereti a spagettit, annak ez a recept is hamar a kedvencévé válik majd!

Nemrég kedves vendég járt nálunk, Dóri. Fiatal, szép és okos, röviden ennyit róla!
Ő is blogger, könyvekről ír mindenféle érdekes dolgot, ha ez is érdekelne, itt a linkje:
http://heavenforthebooks.blogspot.hu/
Szóval neki a kedvenc étele, így gyorsan elkészítettem, és ezzel vártam.
Vártam,vártam, de csak nem jött, míg másnap este befutott. Az öröm határtalan!
Szerencsére hatalmas adagot készítettem és még meg tudtam kínálni vele.
Nápolyi húsgombóc hozzávalói:
50-50 dkg darált sertés és marhahús
5-6 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
fél teáskanál frissen őrölt feketebors
2 tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
1-1 evőkanál petrezselyem és bazsalikom (friss és szárított is jó)
sütéshez:2 dl olívaolaj, 10 dkg vaj.
A kétféle húst sózom, borsozom, meghintem a fűszerekkel, hozzáadom a szétnyomott fokhagymát.
Beleütöm a két tojást és annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy jól formálható legyen.

Kis gombócokat készítek, amiket kisütök az olaj és a vaj keverékén.

Folyamatosan rázogatom a serpenyőt, hogy minden oldala átsüljön.
Ha szép piros, papírtörlőre szedem.

Szósz:
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
4-5 friss paradicsom
1 konzerv hámozott paradicsom
1 fél csokor petrezselyem
4-5 friss bazsalikomlevél
ízlés szerint só és feketebors.
Egy serpenyőben az olajon pár pillanatig megfuttatom a fokhagymát, beleszórom a bazsalikomot.
A darabolt paradicsomot rádobom és kicsit összesütöm.
Ezután jöhet rá a konzervparadicsom, majd a só és a bors.
Legvégén rákerül a petrezselyem is.
Kettőt rottyan és kész is!
A húsgombócokat ebbe a szószba helyezzük és pár percig még együtt főzzük.

Köretnek spagettit főzzünk hozzá al dentére, tetejét pedig reszelt parmezánnal koronázzuk!
Jó étvágyat hozzá!


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik