Sült velő ínyenceknek

  • 2016.12.10.
  • 3

Gyors, finom, különleges!Tudom, vannak megosztó kaják: pacal, körömpörkölt, kocsonya stb. Bizony ebbe a sorba tartozik az újabb malacság: a velő.Én megértem az ellentábort, de attól még szeretem!Mikor megláttam a pultban és nagyon frissnek nézett ki, gondoltam veszek egy keveset.Elkészítettem, jó kis sörrel leöblítettem és nekem már kerek a világ!Hozzávalók:30 dkg sertésvelő1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma1 evőkanál állati zsírsó, frissen őrölt bors ízlés szerintpár szelet erős zöldpaprika.Elkészítés:A velőt hideg vízbe beáztatjuk. Tíz perc múlva megtisztítjuk az eres hártyától.Ismét átmossuk hideg vízben.Langyos vízbe tesszük egy fazékban és pár percig, amíg kifehéredik, előfőzzük.Szűrőben lecsepegtetjük.A kétféle hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük.Belezúdítjuk a velőt és erős lángon folyamatosan kevergetve sütjük. Sózzuk, borsozzuk, s a csípős paprikát is hozzáadjuk.A fakanállal szétnyomkodjuk, hogy a végére egy krémes állagú ételt kapjunk.Tálaláskor pirítósra kenjük, s megkoronázhatjuk még egy kis paprikával!Jó étvágyat hozzá!Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik