Fondant-os muffin

  • 2016.03.28.
  • 2

Muffin dióval és megspékelve egy kis fondant-tal.Egyszer próbálkoztam saját fondant készítésével, aminek a végeredménye itt látható.http://mohamamakonyhaja.cafeblog.hu/2013/08/19/18_226/Most nem bíztam a véletlenre, nagykerben vettem egy kilós kiszerelésű cuccot.Először tortára készítettem belőle bevonatot. Ma  pedig a muffin-ra került belőle.Diós muffin hozzávalói:50 dkg liszt1,5 dl növényi olaj3 dl kefír1,5 dl tej25 dkg cukor1 teáskanál szódabikarbóna1 teáskanál sütőpor2 tojás5 dkg dió.Elkészítés:A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport és a durvára vágott diót.Egy másik tálban a tojást, a cukrot, a kefírt és a tejet alaposan összekeverjük, beleöntjük az olajat is.A lisztes keverékhez vegyítjük, majd muffin kapszlikba kanalazzuk.A sütőt előmelegítjük 180°C-ra és 25 percig sütjük.24 db lesz belőle.A kész cukormázat szobahőmérsékleten elkezdjük feldolgozni.Lecsípünk egy kis darabot belőle és a tenyerünkben golyót formázunk belőle.Egy fakanál végével a muffin tetejére illő kört készítünk.Érdemes a felületet amin nyújtjuk keményítővel beszórni.A muffin tetejére illesztjük.Egy darab fondant megszínezünk és tetszőlegesen formázzuk díszítésként.Tudom, még van mit fejlődni, lesz ez még jobb is!