Fűszeres, egyben sült pulykacomb

  • 2015.10.27.
  • 0

Csontos, nem filézett hús, így finomabb.Egészen más íze van a pulykacombnak, ha a csonttal együtt sütjük meg. Zamatosabb, ízesebb.A fűszerezés is fontos, jó ha már egy nappal előtte bepácoljuk.Páclé:1,5 dl olívaolaj1 teáskanál kakukkfű1 kis szál rozmaring4 nagy gerezd fokhagyma1 cm friss gyömbérsó.Az egész csontos pulyka felsőcombot alaposan besózzuk, kicsit állni hagyjuk.Ráöntjük az olajat, a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük.Megszórjuk kakukkfűvel, a rozmaringot mellé tesszük. A fűszeres pácban pihentetjük egy-két órát vagy akár egy egész éjszakát.Egy serpenyőt felhevítünk és ebben a combot a páccal együtt 10-10 percig mindkét oldalán elősütjük.Jénai tálba tesszük, 1 dl húslevest merünk alá, és a rozmaring ágacskát sem felejtjük el belőle. Gondosan befedjük alufóliával. 200°C-os sütőbe toljuk és szűk egy óráig sütjük. A fóliát az utolsó 10 percben eltávolítjuk róla.Szép pirosra pirítjuk.Jó étvágyat hozzá!Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik