Túrós-csokis szelet

  • 2015.04.06.
  • 5

Csokoládé ganache ismét főszerepben, megunhatatlanul.A fenséges csokoládékrémet most túrós-mascarponés alapra kentem.Tökéletes ízharmónia, csokoládérajongók bátran próbálják ki!Sütemény hozzávalói:1 csomag friss süteménytészta (Lidl)Túrókrém:50 dkg félzsíros túró25 dkg mascarpone1-2 evőkanál tejföl10 dkg cukor1 evőkanál szárított citromhéjA hozzávalókat késes aprítóba tesszük és krémesre dolgozzuk.A konyhakész tésztát beletesszük a sütőformába és megkenjük a túrós töltelékkel.180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük. ha a teteje kapott egy kis sárgás színt, akkor tökéletes!Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a csokoládé ganache-t.Két tábla étcsokoládét összetörünk és beledobjuk 2 dl meleg tejszínbe. Folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy a csoki teljesen felolvadjon.Ráöntjük a túró tetejére és hagyjuk a csokoládét megdermedni.Ismét rövid ideig veszi igénybe az időnket, pedig nagyon mutatós, gazdag és finom!Jó étvágyat hozzá!Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik