Sörös malacsült.

  • 2014.12.31.
  • 0

Most épp Újévre, de bármikor jöhet ez a ropogós finomság!Ragaszkodom a hagyományokhoz és Újévre a szerencsét hozó ételek közül a malacot is megsütöttem, a lencse főzése mellett.Disznóhúst azért érdemes ennünk, mert a disznó előretúrja a szerencsét. A ropogósra sütött malac boldog, minden szempontból ígéretes esztendőt jelent.Nem tudom ki mennyire babonás, de ilyenkor még a megrögzött hitetlenek is kést-villát ragadnak, ha meglátják a finoman illatozó, ropogós sültet.Malac oldalast használtam, amit szorgalmasan locsolgattam sörrel. Meg is lett az eredménye.Hozzávalók:2 kg bőrös malac oldalas2 nagy fej hagyma3 gerezd fokhagyma1 evőkanál wok fűszerkeverék1-1 teáskanál rozmaring és kömény5 dl sörsó, őrölt bors2 evőkanál zsír.Az oldalast szeletekre vágjuk, és sózzuk, borsozzuk,  a bőrét a sóból kihagyhatjuk, nehogy nyúlós legyen.A hagymát 2 evőkanál zsírban megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát.Az oldalas darabokat gyors tűzön megpirítjuk benne, majd megszórjuk a fűszerekkel, ráöntünk 1 dl sört és lefedve pároljuk, immár a tüzet mérsékelve.A sört időnként pótoljuk.Amikor megpuhult a hús.egy teflon tálba tesszük és forró sütőbe tolva aranybarnára pirítjuk.(kb.20 perc)A maradék sörrel locsolgatjuk.Ne szárítsuk ki, a ropogós és zaftos sült az igazi!Jó étvágyat! És szerencsés Új Esztendőt!Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek   Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik