Meggyes túrós pohárkrém

  • 2018.01.21.
  • 0

Gyorsan elkészíthető, mutatós és finom desszert, ami tökéletes lezárása lehet egy finom ebédnek vagy vacsorának. Nálam most inkább maradékmentés miatt készült.... volt egy bontott meggybefőtt, amivel mindenképp szerettem volna kezdeni valamit mielőtt tönkremegy. A harmadából kókuszgolyó készült, mert a férjem azt kért, a többiből pedig egy a csodás desszert.Hozzávalók: 4 adagfél üveg magozott meggy befőtt levével együtt2 kk keményítő1 kk fahéj3 kk porcukor
1 kk rum Krémhez:50 dkg túró1 kis pohár natúr joghurt2-3 ek porcukor1 cs vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja4-6 db keksz durvára darálvaA meggyet levével együtt egy nyeles fazékban összekeverjük a porcukorral, a fahéjjal és a rummal és felforraljuk. Közben a keményítőt egy kevés vízzel elkeverjük és a felforrt meggyhez adjuk. Még egyet forralunk rajta és hagyjuk kihűlni.Közben elkészítjük a túrókrémet, amihez áttörtük a túrót, majd hozzáadjuk a porcukrot, a joghurtot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Robotgéppel alaposan kikeverjük. Ha kihűlt a meggy, jöhet a rétegezés: a pohár aljára tegyünk egy keveset a meggyből, erre mehet egy adag túró, amit megszórhatunk kekszmorzsával, meggy, túró és meggy a tetejére. Néhány órára tegyük a hűtőbe.Jó étvágyat hozzá!