Mexikói sajtleves

  • 2017.05.01.
  • 3

Ezt a levest nem kell túlragozni, egyszerűen imádnivaló!Hozzávalók:15 dkg bacon1 szál angol zeller1 fej hagyma10-15 karika jalapeno (nyers lehetőleg, de ha nincs más, konzerv is jó)2 gerezd fokhagymakakukkfű2 dl világos sör0,5 l alaplé5 dkg vaj4 ek liszt3 dl főzőtejszín30 dkg
jól olvadó sajt

A csíkokra vágott bacont ropogósra sütjük, kiszedjük az edényből és a tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a felkockázott zellert és vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a jalapenot és a kakukkfüvet is. Néhány percig pároljuk, felöntjük az alaplével és a sörrel, felforraljuk. A vajból és a lisztből aranybarna rántást készítünk és belekeverjük a levesbe. Hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot is, még egy forralunk rajta és kész.
Baconnel, jalapenoval, tortillaval tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!