Meggyes - csokoládés muffin

  • 2017.05.01.
  • 1

A muffin az a sütemény, amit bárki el tud készíteni, annyira egyszerű. Ebben a receptben az a jó, hogy nem lesz túl édes a sütikénk, viszont szaftos, 2-3 nap után is finom, már ha marad addig belőle.
Hozzávalók: 12 darabhoz
2 egész tojás10 dkg cukor10 dkg vaj2 dl tejszín20 dkg liszt1 csomag sütőpor3 ek kakaópor5 dkg csoki20 dkg meggybefőttcsipet só
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőformát kibéleljük muffin papírkákkal. A meggybefőttet leszűrjük, kimagozzuk, 12 szép szemet félrerakunk, a többit összevágjuk. A csoki is apróra vágjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót. Egy másik tálba kézi mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejszínt és
alaposan eldolgozzuk. Adagolva belekeverjük a lisztes keveréket és addig keverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Beleforgatjuk a meggyet és a csoki darabkákat.
A muffinformákba kanalazunk a masszából, kb 3/4ig töltjük a formákat, 1-1 szem meggyet nyomunk a tetejébe és az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.Jó étvágyat hozzá!

Címkék

Csoki Süti Gyors Meggy