Csirke tikka masala

  • 2017.04.16.
  • 6

Imádjuk az indiai konyhát, rendszeresen készítek indiai ételeket. Szerintem ez a recept egészen autentikus, a szósz állagát nagyon szerettem. Nem kell megijedni a sok fűszer láttán, igen fűszeres étel, és pont ezek a fűszerek adják meg az étel (élet) sava borsát!Hozzávalók:1,5 csirkemell nagyobb darabokra vágvaA Páchoz:1 kis pohár natúr joghurt1 citrom leve6 gerezd zúzott fokhagyma1 ek reszelt gyömbér2 tk só2 tk római kömény2 tk garam masala2 tk pirospaprikaMártáshoz:3 ek olaj1 vöröshagyma kockára vágva8 gerezd zúzott fokhagyma2 tk reszelt gyömbér2 tk római kömény2 tk kurkuma2 tk korianderchili (ízlés szerint, az eredeti recept szerint 2 tk)2 tk pirospaprika2 tk garam masala1 ek sűrített paradicsom2 doboz paradicsom konzervvíz2,5 dl tejszínA pác összetevőit alaposan összekeverjük és beleforgatjuk a csirke kockákat is. Fóliával lefedve 1 órán keresztül a hűtőben hagyjuk pácolódni. Az idő leteltével, a húskockákat bambusznyársra húzzuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 260 fokon 15 percig sütjük.Míg sül a csirke elkészítjük a mártást: olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a gyömbért és a fűszereket. Jól összekeverjük, sütjük kicsit a fűszereket, majd belekeverjük a sűrített paradicsomot. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és 2-3 deci vizet. Felfőzzük és belekeverjük a tejszínt. Még egyet forralunk rajta, beletesszük a sült csirkekockákat és fedő alatt 10 percig kis lángon főzzük. Basmati rizzsel és fokhagymás naan-nal tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!