Nyers céklasaláta spenóttal és túróval

  • 2017.01.04.
  • 8

Együnk még több céklát! Kezdi újra reneszánszát élni, egyre több helyen tapasztalatom, hogy túl léptek végre a klasszikus tormás savanyúságon és most már köretként vagy egy finom saláta alkotóeleeként is egyre többen használják, fogyasztják.
Ehhez a nyers céklasalátához kb nettó 10 perc munka szükséges, majd a késes aprítóra illetve a hűtőre van bízva a munka dandárja.Most kis céklákat kaptam, kis öklömnyi darabokat, ezeket használtam fel a salátához.Hozzávalók:5-6 db kis cékla nyersen2 gerezd fokhagymafél lilahagyma5 dkg feta sajt1 kis pohát natúr joghurtolivaolaj1 ek méz1 ek lenmag 1 kk. citromlésó, bors, római kömény, chili szósz - ízlés szerintTálaláshoz:1 marék friss spenót1/2 marék sovány túróA megpucolt, kisebb darabokra vágott céklát késes aprítóba tesszük
az összes többi hozzávalóval együtt és a masina segítségével összevágjuk. Megkóstoljuk és ha a fűszerezés is rendben, akkor kész is vagyunk. Jót tesz neki, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, de ha nem bírjuk ki, mint oly sokszor én is, akkor egyből fogyaszthatjuk spenóttal és túróval tálalva.Jó étvágyat hozzá!