Fűszeres indiai karfiolkrém leves

  • 2016.09.18.
  • 1

Imádom az indiai konyhát, fűszeres, intenzív, élettel teli. Most leginkább az erőteljes fűszereknek örültem, vírusirtásnak tökéletes - én most lábadozom, a férjem most megy bele, így a túlélésre játszva ezt készítettem ebédre :)Hozzávalók:1 kisebb karfiol2 szál újhagyma karikára vágva1 db burgonya kis kockára vágva1 kis pohár natúr joghurt1 tk. egész római kömény1/2 tk. koriandermag1 tk. kurkuma
2 centis gyömbér lereszelve2 gerezd fokhagyma lereszelve1 L alaplésó, bors5 dkg vaj A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük, kevés olajjal meglocsoljuk és előmelegített 170 fokos sütőben kb 20 percig sütjük. Ennek köszönhetően karakteresebb lesz az íze.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a római köményt és a koriandert, majd mozsárban porrá zúzzuk.A vajat felforrósítjuk és megpároljuk benne az újhagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát. Beletesszük a sült karfiolt és a burgonya kockákat, felöntjük alaplével, fűszerezzük és fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Botmixerrel pürésítjük, joghurttal lágyítjuk, ha szükséges (túl sűrű), akkor vízzel hígítjuk. Sült karfiollal és újhagyma karikával tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!