Cukkinis sajtgolyó

  • 2016.08.26.
  • 4

Egyszerűen imádnivaló! Tökéletes főételnek saláta mellé, de el tudom képzelni főzelékfeltétként is. Különböző sajtokkal, fűszerekkel variálható. egyszerű, mégis remek kis étel. Legközelebb tuti füstölt sajtot is teszek bele, meg egy kis chilit... Csak ajánlani tudom. Hozzávalók: kb 15 golyóhoz2 cukkini 1-2 gerezd fokhagyma20 dkg sajt3 tojássó, borskukoricalisztGM zsemlemorzsaolajA cukkinit nem szükséges meghámozni, de a magokat érdemes egy kanállal kikaparni, majd sajtreszelőn lereszeljük. Megsózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk belőle a vizet, hozzáadunk 1 tojást, a lereszelt fokhagymát és reszelt sajtot. Sózzuk - borsozzuk, alaposan összegyúrjuk. Ha túl nedves lenne, akkor egy kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Diónyi darabokat formázunk belőle, majd a szokásos módon bepanírozzuk. Én már jó ideje kukoricalisztet használok finomliszt helyett, illetve GM zsemlemorzsát, de természetesen a hagyományos panír is tökéletes lesz. Bő, nem túl forró olajban aranybarnára sütjük. Ha túlsül és kilyukad, kifolyik belőle a belseje, figyeljünk oda hogy ne süssük túl. Kedvünk szerinti körettel tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!