Gluténmentes túrógombóc

  • 2016.06.26.
  • 1


Nemrég derült ki, hogy gluténérzékeny lettem... viszonylag könnyen megy az átállás, mert már korábban elkezdtem a fehér lisztet kiváltani valami mással. Tesztelgetünk, próbálkozunk, recepteket keresgélek a neten. Ezt a túrógombóc receptet is ott találtam, tökéletes, nem mondható meg, hogy kicsit másképp készült. Szerintem az emberek nagy része amikor meghallja azt a szót, hogy gluténmentes, egyből egy ízetlen, rettenetre gondol. Holott ez nagyon nincs így, azért mert ez étel a megszokotthoz képest másképp készül, még lehet finom. Sőt! Egyre több GM termék kapható, pékségek nyílnak, bisztrók stb. Van étel GM verzióban is :) Néhány apróságon változtattam, íme a recept:Hozzávalók:500 g tehéntúró10 púpozott ek kukoricadara2 db tojás4 dkg vaj (olvasztott)1 vanilíás rúd kikapart magjareszelt citromhéj
só2 ek cukor4 ek olaj10 ek gluténmentes zsemlemorzsaA gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük és hűtőben legalább 1 órát pihentetjük. Az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és félretesszük.Egy fazékban kevés sóval vizet forralunk, majd a kiformázott gombócokat 2 perc alatt megfőzzük. Gyorsan megfő, így ne főzzük tovább, mert szétesik.Porcukrozott tejföllel kínáljuk.Jó étvágyat hozzá!