Cukkinis krumpli prósza

  • 2017.07.11.
  • 8

Egy hagyományos tájétel újragondolása....Cukkinis krumpli prósza(serpenyős változat)Hozzávalók:3 közepes burgonya2 kisebb üde cukkini
2,5 dl kefir (aludt tej)5-6 evőkanál liszt2 tojás1 kiskanál só2-3 evőkanálnyi zsír a sütéshez (vagy olaj)3-4 gerezd fokhagyma a kenéshez2-3 dl tejfölNem rakok hozzá semmi fűszert, csak a felsoroltakat, mert az eredeti recept alapján készítem el!A burgonyát meghámoztam, sajtreszelőn lereszeltem, kinyomkodtam a feles nedvet belőle. A cukkinit szintén lereszeltem és kissé besóztam, hogy a feles nedv távozzon, majd kinyomkodtam és a krumplival együtt egy tálba tettem. Hozzáütöttem a tojásokat, a sót, kefirt, lisztet, és összekevertem.Serpenyőben felolvasztottam a zsírt, és kis merőkanálnyi tésztát raktam rá, eligazgattam, hogy vékony legyen kb. 7-8 mm. Ha az alja megpirult, megfordítottam és a másik felért is megpirítottam. Majd kivettem, lecsepegtettem.A fokhagymákat lezúztam, kis sóval és vízzel kencét készítettem, amellyel megkenhető a prósza.Tejföllel a végén meglocsolható ízlés szerint, melegen fogyasztva finom!Jó étvágyat!