Csirkehúsos rakott cukkini

  • 2017.07.07.
  • 9

Csirkehúsos rakott cukkiniHozzávalók:(6 személyre elegendő)2 kisebb cukkini4 fej lila hagyma1 fej fokhagyma3-4 szál friss új sárgarépa40 dkg csirkemellsó1 csapott kávéskanál őrölt bors1 teáskanál őrölt piros paprikacsirkezsír, vagy egyéb zsiradéknémi vaj1 bögre rizs2 bögre víz1 csokor petrezselyemzöldBesamel:5 dkg vaj2 evőkanál lisztkb. 0,4 l tejA cukkinit tisztítás után kisújnyi vastagságúra szeltem, edénybe raktam és besóztam. Így hagytam fél órát, hogy levet engedjen.A sárgarépát és a lila hagymát felkarikáztam és 2 kanálnyi zsiradékon félpuhára pirítottam.Míg a hagyma pirult, addig a húst ujjnyi csíkokra vágtam.A cukkinit lecsepegtettem és hozzátettem a piruló hagymához, és hozzátettem a felszelt fokhagymát is. Borsoztam, piros paprikával és vágott petrezselyemmel megszórtam. Óvatosan megforgatva többször, félpuhára pároltam-pirítottam a zöldségeket.A rizst is kétszeres mennyiségű vízzel és némi sóval megpároltam, majd a kivajazott sütőedény alján elterítettem egyenletesen.Következő rétegként a zöldséges keverék került a rizsre.A húst kis vajon fehéredésig pirítottam, kissé sóztam, borsoztam, majd ezt is elosztottam a rakott zöldségen.Besamellt készítettem és ezzel is leöntöttem a rakottast egyenletesen.Előmelegített sütőben 180 C°-on pirosra sütöttem kb 40-50 perc alatt.Finom, laktató és friss egytálétel. Tehát egy füst alatt megoldható a ebéd illetve vacsora! :)Jó étvágyat!