Mezei sóskamártás

  • 2017.03.09.
  • 1

Erdő szélén élve szerencsésnek mondhatom magam, mert az erdő és mező is ad némi különlegességet a konyhámnak.A tavasz első értéke számomra a mezei sóska. Van a kertecskémben is nemes sóska, de az erdei valami pikantériát kölcsönöz a mártásomnak, lehet az is, hogy ez csak egy illúzió, de akkor is!, ez rituálé nálam és élek is vele. :)Mezei sóskamártásHozzávalók:(2 személyre)jó két maroknyi üde mezei sóska (vagy hagyományos kerti sóska)1/2 tojásnyi zsírsó2 evőkanál liszt4 dl zsíros tejA sóska szár részeit eltávolítottam, átválogattam, majd átmostam, öblítettem.Alaposan lecsepegtettem.Zsírt felhevítettem egy lábasban és ráraktam a sóskát.Kevergetve pillanatok alatt összeesnek a levelek, ekkor hozzátettem a lisztet, jól elkevertem. Tejjel felöntöttem apránként, keverve felforraltam.Sóztam és összeforraltam.Pillanatok alatt kész!Főtt tojással, friss kenyérrel tálaltam.Jó étvágyat!