Hagymakarikában sült fasírt

  • 2017.03.06.
  • 7

Szeretjük a fasírt, a rántott hagymakarikát, de mi lenne ha ötvöznénk?Hagymakarikában sült fasírtHozzávalók:1-2 nagy (óriási) fej vöröshagyma
1 kg darált sertéscomb (vagy lapocka)2 db tojás
+ 3-4 tojás a planírhozsóőrölt fehér bors3 gerezd fokhagyma1 szikkadt zsemlelisztzsemlemorzsaolajA vöröshagymát tisztítás után ujjnyi vastagságúra szeltem. Karikáira szedtem.A nagyobb karikákat fasírt formaként használtam fel, a kisebb és a sérült részek aprítva, kis olajon megfonnyasztva a fasírtba kerültek.Tehát, a fasírt összeállítását végzem el utána.A darált húst a tojással a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és az előzőleg kis hideg vízbe beáztatott és kicsavart zsemlével, a fonnyasztott de már kihűlt hagymával alaposan összekevertem, gyúrtam. (Ha túl lágy a kapott massza, akkor zsemlemorzsával keményíthető)A massza pihenése után (15-20 perc) a hagymakarikákat megtöltöttem mint egy korongot.Hagyományosan, lisztbe, majd enyhén sózott és felvert tojásba, végül zsemlemorzsába mártottam a korongokat.Forró olajba pirosra sütöttem, akár a hagyományos típusnál.Egyszerű, finom, megszokott, mégis más.Csak ajánlani tudom!Hasábburgonyával salátával, vagy egyéb savanyúsággal, körettel ajánlom, de főzelékek feltétjeként is kiváló!Jó étvágyat!