Csőben sült fokhagymás halfilé

  • 2017.03.23.
  • 1

Csőben sült fokhagymás halfiléHozzávalók:1 kisebb fej vöröshagyma1 bögre rizs2 bögre húsleves alaplé1 evőkanálnyi olaj800 g halfilésóbors5 gerezd fokhagyma1 kispohár tejföl5 dkg vaj2 evőkanál liszt2 bögre tejcsipet szerecsendió15 dkg reszelt sajt1 marék metélő fokhagymaA rizst készítettem el először. A felhevített olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttattam, majd egy bögre rizst ráöntöttem és együtt pirítottam pár másodpercig. Húslevessel felöntöttem és lefedve megpároltam.A filét felszeltem kétujjnyi csíkokra, megsóztam és borsoztam, összeforgattam.A fokhagymát ráreszeltem a halra és rámertem a tejfölt. Összekevertem és pihentettem 10-15 percig.Közben elkészítettem a besamel mártást. A felhevített vajon a lisztel rántást készítettem, majd felengedtem tejjel. Sóztam, szerecsendióval megfűszereztem és besűrítettem.Míg forró volt a besamel, addig a reszelt sajtot elkevertem benne.Összeállítás:Egy sütőedény alján elterítettem a rizst, eloszlattam rajta a halat a rajt lévő tejfölös masszával együtt, majd leöntöttem egyenletesen a sajtos besamellel.A metélőfokhagymát felszeltem, aprítottam és megszórtam a tetejét.Előmelegített sütőben 175 C°-on pirosra sütöttem 60 perc alatt.Tökéletes egytálétel, finom, könnyű mégis laktató!Jó étvágyat!