Téli fullos sült burgonya

  • 2017.01.19.
  • 7

Odakint a mínuszok repkednek, idebent éhes a család. ...de mit....miből...mi van még....., folyton újat, hogy a kedvükre tehessek.....Így készült a .....Téli fullos sült burgonya
Hozzávalók:közepes burgonya4 nagy fej lila hagyma1 nagy fej fokhagyma1 kiskanál piros őrölt paprikasóőrölt bors1 kávéskanál oregáno5 dkg vaj10 dkg húsos szalonna10 dkg pulykasonka, vagy más ízlés szerint200 g tejföl15 dkg reszelt sajtA burgonyát alapos tisztítás után vízben félpuhára főztem héjastul.Míg a burgonya főtt, elkésztettem a fűszeres kencét, amivel később átkentem őket.A fokhagymát lereszeltem, a fűszerekkel, sóval összekevertem és olvasztott vajjal kikevertem.A főtt burgonyákat tepsibe helyeztem, bevagdostam és megkentem a kencével.A szalonnát felaprítottam és körbeszórtam a burgonyát. A sonkával szintén ezt tettem.A lila hagymákat hosszban felvágtam és ráterítettem a burgonyára.Előmelegített sütőbe tettem lefedve 25 percre, 200 C°-n pároltam.Az idő leteltével a sütőből kivettem a tepsit és az előre kis sóval-borssal kikevert tejföllel megkentem a hagyma felületét, majd végül reszelt sajttal bőségesen megszórtam.Újra sütőbe tettem, szintén 200 C°-n pirosra sütöttem 15-20 perc alatt.Nagyon finom laktató vacsora, csak ajánlani tudom! :)Jó étvágyat!