Pirított zöldséges csirkemell

  • 2017.01.12.
  • 6

Pirított zöldséges csirkemellHozzávalók:0,5 kg csirkemell filéegy kisebb fej vörös káposzta fele3 nagy fej vöröshagyma1 nagy fej fokhagyma1 nagy szál sárgarépa0,5 kg zöldbab1 kávéskanál gyömbér1 csípős zöld paprika1 dl olaj2 evőkanál szójaszószfél citrom levesóőrölt bors1 evőkanál cukorAz olajat wok-ban felforrósítottam, a zöldbabot, szálra vágott vörös hagymát és káposztát félpuhává pirítottam rajt.Kimertem a zöldségeket és félreraktam. A visszamaradt olajon a cukrot megkatamellizáltam, a felcsíkozott csirkehúst rátettem és fehéredésig pirítottam.
Míg a hús pirult, sárgarépát lereszeltem, nagy lyukú reszelőn, majd hozzátettem a fokhagymát és a csípős paprikát. Együtt pirítottam tovább pár percig.Az előzőleg megpirított zöldségeket visszaraktam a wok-ba.Meglocsoltam szójaszósszal, sóztam borsoztam, gyömbérrel ízesítettem. Citrom levet csepegtettem rá, elkevertem, pirítottam tovább.Nem kell, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak, ha roppanósak még, az a jó!Párolt rizzsel tálaltam.Jó étvágyat!