Bolognai puffancs maradékból

  • 2016.09.03.
  • 1

Házi bolognai az igazi, jó húsosan, isteni. Minap késztettem egy jó nagy adaggal. Amikor marad, általában lefagyasztom, de most puffancsba töltve teljesítette végküldetését.Bolognai puffancs maradékbólHozzávalók:maradék bolognai paszta (darált húsos) kb. 3dl1 nagyobb fej vörös hagyma5-6 gerezd fokhagyma30 dkg sajt ( töltelékbe és szóráshoz)csipet bazsalikomkelt tészta (sós)1 tojás a kenéshezsóA tésztát szokásos módon bedagasztottam.Amikor megkelt kinyújtottam kisujjnyi vastagságúra és 10x10-s négyzeteket vágtam belőle.A négyzetek közepére karikákra vágott hagymát, fokhagymát tettem, majd erre halmoztam a maradék pasztából, végül sajt és csipet bazsalikom.A tésztacsücsköket összefogva nyomva gombócokat formáztam. Egy kiolajozott sütőtálba sorba belerakosgattam a töltött tésztákat oly módon, hogy az összecsípések alulra kerüljenek.Majd megkentem felvert, kissé sózott tojással és megszórtam reszelt sajttal. Maradék vágott hagymát rászórtam és kis bazsalikommal meghintettem.10 perc pihenés után előmelegített sütőbe 190 C°-n 25 perc alatt pirosra sütöttem.Csodálatos illat és laktató és finom étel!Jó étvágyat!Kapcsolódó linkek:
Kelt tészta sós
Bolognai húsgombócok
paradicsomszószban