Málnás kakaós kalács tekercs

  • 2016.08.22.
  • 8

Málna szezon és befőzések ideje. Ne hagyjuk ki a kalácsból sem!Málnás kakaós kalács tekercsFehér rész:20 dkg liszt+ szóráshoz+ szükségesen1,5 dkg élesztő1 dl tej1 dl málnalé1 db tojás2
evőkanál
cukor1 cs vaníliás cukor2,5 dkg vaj1 csipet sóBarna rész:17 dkg liszt+ szóráshoz+ szükségesen1,5 dkg élesztő1 dl tej1 dl málnalé1 db tojás1
evőkanál
cukor1 cs vaníliás cukor2,5 dkg vaj1 csipet só2 púpos evőkanál Nesquik
kakaóporA fehér és a barna tésztát külön összedolgoztam, mint a kelt tészták esetében.
Lefedve kelesztettem duplájára őket. A fehér és a barna részt két cipóvá formáltam és kinyújtottam kissé.Egy fehérre egy barna tésztát helyeztem és egyben nyújtottam tovább, majd feltekertem őket.sütőpappírral bélelt tepsibe helyeztem a két rudat, megkentem a felületüket cukros málnalével és előmelegített sütőben 180 C°-n 25 perc alatt pirosra sütöttem a kalácsokat.Nagyon finom, illatos kalácsot kaptam. Akár egy tartalmasabb leves másodfogásaként, vagy reggelire, uzsonnára is tökéletes.Jó nassolást!