Gyors nyári málnás süti sütés nélkül
- 2016.08.17.
- 2
Gyors nyári málnás süti sütés nélkülHozzávalók:egy csomag babapiskóta (200 g)0,5-0,6 kg málna1 csomag tejszín ízű pudingzselatin (2 csapott evőkanálnyi)1 dl víz1 dl málna gyümölcslé
1/ citrom levea pudinghoz 3 evőkanálnyi cukor, vagy édesítőa málnához
4-5 evőkanálnyi cukor, vagy édesítőpár szem málna díszítéshezA málnát összetörtem és cukorral édesítettem, citrom levével kevertem. (Ekkor szoktam a málna lét kiszűrni belőle, amely későbbiekben az aszpik alapja.)Ebbe a gyümölcsös keverékbe beleforgattam a babapiskótákat és egy üveg edénybe raktam őket alulra.A pudingot szokásos módon elkészítettem és édesítettem, majd leöntöttem a piskótát vele.A vízben elkeverem a zselatint. Vártam kicsit vele, majd lassú tűzön addig melegítettem, hogy eloldódjon benn a zselatin, ekkor levettem a lángról és hozzákevertem a gyümölcslét (málnalét). A puding ez idő alatt kissé megdermedt. Pár szem málnával díszítettem és leöntöttem a
már kihűlt, de még folyékony aszpikkal.Hűtőbe tettem és hagytam tálalásig 2 órát összeérni.Gyorsan el is fogyott! Pillanatok alatt kikanalazta a család!Időhiányos időszakban gyorsan elkészíthető, érdemes kipróbálni!Finom, gyors, hűsítő!Jó nassolást!
A szerzőről
Mit eszik a magyar